Sensei Cojocaru Gheorghe

Antrenor Emerit 5 Dan Ju Jitsu 6 Pangratiatis

Sensei Cojocaru GheorgheAm inceput practicarea Artelor Martiale din anul 1985, primul antrenor fiind Nicolae ILIE, in sala de sport a Scolii generale nr.25 din Bucuresti. Din 1986 am practicat alaturi de Gheorghe GOIAN.

Sunt antrenor de Arte Martiale din anul 1992, in urma promovarii cursurilor Scolii Nationale de antrenori din cadrul MTS. In acelasi an am obtinut centura neagra in Ju Jitsu, implicit si primul Dan, fiind examinat de catre Shihan Alois GURSKI. Urmatoarele examene de grad le-am promovat cu Hanshi Shizuya Sato, 10 Dan Ju Jitsu, 9 Dan Judo, cel de-al cincilea Dan obtinindu-l in Germania in 2007 in cadrul unui seminar international de arte martiale.

In anul 1992 am inceput sa predau in sala de sport a Scolii generale nr.25 din Bucuresti, infiintand Clubul SHIN DAITO Bucuresti care a functionat, pana in anul 1995, sub personalitatea juridica a Ligii Romane de Ju Jitsu, componenta a Federatiei Romane de Arte Martiale. Din anul 1995 clubul are personalitate juridica.

In anul 1994, dupa o demonstratie de arte martiale, efectuata la o unitate militara, in prezenta Secretarului General NATO pe Europa, dl. G-ral George A. JOULWAN, mi s-a inmanat medalia “FOR EXCELLENCE” din partea acestuia.

medalia FOR EXCELLENCE 2medalia FOR EXCELLENCE 1

Din 2003 sunt Antrenor Emerit datorita rezultatelor obtinute ca Antrenor al Lotului National de Ju Jitsu, Neaga Mihai fiind primul sportiv roman medaliat cu argint si bronz la campionatele mondiale si europene de Ju Jitsu (intre anii 2003 – 2008), un numar de alti 7 sportivi pregatiti de mine in cadrul clubului SHIN DAITO Bucuresti devenind Maestri Emeriti ai Sportului cu cel putin un titlu de campion mondial si european sau medalii la europene sau mondiale de Ju Jitsu, WuShu, Kempo si Pangration. in acelasi an am devenit Presedintele Colegiului de Antrenori din cadrul departamentului de Ju Jitsu din FRAM. In acelas an ( 2003 ) am absolvit Academia Nationala pentru Educatie si Sport.

Sunt afiliat din 1996 la IMAF (Federatia Internationala de Arte Martiale, cu sediul la Tokio, federatie cu stiluri traditionale japoneze de pe langa curtea imperiala din Japonia), iar din 2001 atat eu personal cat si clubul suntem afiliati la Welham Martial Arts Federation (federatie de arte martiale la care sunt afiliate cluburi din Marea Britanie, Franta, Belgia, Germania, Olanda, Suedia, Norvegia, Canada etc.) condusa de Shihan Ken CULSHAW, 7 Dan in Ju Jitsu.

Sportivii Clubului Shin Daito au obtinut rezultate foarte bune in competitiile interne (nationale sau zonale) de la primele organizari si pana in prezent, precum si alte zeci de medalii in competitiile interne si internationale, cele mai multe titluri de campion national (11 la numar) avandu-le un sportiv al clubului. Pana in prezent sportivii au cucerit zeci de titluri de campioni si vicecampioni nationali precum si alte zeci de medalii in competitiile interne.

Prin afilierea clubului la FRAM (Federatia Romana de Arte Martiale), sportivii clubului participa la competitiile de Ju Jitsu, organizate in sistem IJJF (International Ju Jitsu Federation), cat si la competitiile de WuShu si Kempo.

Practicantii din cadrul clubului au centuri colorate (kyu-ri) si centuri negre (Dan), iar din punct de vedere sportiv au categoria A cei mai multi, trei sportivi fiind maestri emeriti ai sportului.

Am participat la stagii organizate in tara cu mari maestrii de Arte Martiale (Shihan Shizuya Sato – 9 Dan Ju Jitsu, 8 Dan Judo, Japonia; Shihan Ken Kulshaw – 7 Dan Ju Jitsu, Marea Britanie).

Prezent la Campionatul Balcanic de Ju Jitsu din Serbia ( 2008 ) ca Antrenor si Sef de Delegatie al Lotului National de Ju Jitsu, am fost contactat de reprezentantii World Pangration Athlima Federation, iar incepand din anul 2009 clubul SHIN DAITO si-a luat angajamentul de a face cunoscut si in Romania prima arta martiala participanta la Jocurile Olimpice – Pangration – sport olimpic incepand cu anul 648 I.E.N., pentru acest obiectiv avand sprijinul World Pangration Athlima Federation (W.P.A.F). In acest scop am infiintat in 2010 Asociatia Romana de Pangration Athlima.

In 2012 am primit din partea World Pangration Athlima Federation statutul de antrenor international de pangration athlima avand gradul 6 pangratiatis.

World Pangration Athlima Federation ( W.P.A.F ) impreuna cu International Federation of Pankration ( I.F.P.A ) sunt singurele organizatii recunoscute si sprijinite de Guvernul Grec si de Comitetul Olimpic Grec pentru a face cunoscut Pangration ( Pankration ) la nivel mondial, iar eu ca presedinte al Asociatiei Romana de Pangration Athlima sunt singurul reprezentant al acestora in Romania.