Sensei Cojocaru Gheorghe

Antrenor Emerit 5 Dan Ju Jitsu 7 Pangratiatis

Sensei Cojocaru GheorgheAm început practicarea Artelor Marțiale din anul 1985, primul antrenor fiind Nicolae ILIE, în sala de sport a Școlii generale nr. 25 din București. Din 1986 am practicat alături de Gheorghe GOIAN.

Sunt antrenor de Arte Marțiale din anul 1992, în urma promovării cursurilor Școlii Naționale de antrenori din cadrul MTS. În același an am obținut centura neagră în Ju Jitsu, implicit și primul Dan, fiind examinat de câtre Shihan Alois GURSKI. Următoarele examene de grad le-am promovat cu Hanshi Shizuya Sato, 10 Dan Ju Jitsu, 9 Dan Judo, cel de-al cincilea Dan obținându-l în Germania în 2007 în cadrul unui seminar internațional de arte marțiale.

În anul 1992 am început să predau în sala de sport a Școlii generale nr. 25 din București, înființând Clubul SHIN DAITO București care a funcționat, până în anul 1995, sub personalitatea juridică a Ligii Române de Ju Jitsu, componentă a Federației Române de Arte Marțiale. Din anul 1995 clubul are personalitate juridică.

În anul 1994, după o demonstrație de arte marțiale, efectuată la o unitate militară, în prezenta Secretarului General NATO pe Europa, dl. G-ral George A. JOULWAN, mi s-a înmânat medalia “FOR EXCELLENCE” din partea acestuia.

medalia FOR EXCELLENCE 2medalia FOR EXCELLENCE 1

Din 2003 sunt Antrenor Emerit datorită rezultatelor obținute ca Antrenor al Lotului Național de Ju Jitsu, Neaga Mihai fiind primul sportiv român medaliat cu argint și bronz la campionatele mondiale și europene de Ju Jitsu (între anii 2003 – 2008), un număr de alți 7 sportivi pregătiți de mine în cadrul clubului SHIN DAITO București devenind Maeștri Emeriți ai Sportului cu cel putin un titlu de campion mondial și european sau medalii la europene sau mondiale de Ju Jitsu, WuShu, Kempo și Pangration. În același an am devenit Președintele Colegiului de Antrenori din cadrul departamentului de Ju Jitsu din FRAM. În acelați an (2003) am absolvit Academia Naționala pentru Educație și Sport.

Sunt afiliat din 1996 la IMAF (Federația Internațională de Arte Marțiale, cu sediul la Tokio, federație cu stiluri tradiționale japoneze de pe langă curtea imperială din Japonia), iar din 2001 atât eu personal cât și clubul suntem afiliați la Welham Martial Arts Federation (federație de arte marțiale la care sunt afiliate cluburi din Marea Britanie, Franța, Belgia, Germania, Olanda, Suedia, Norvegia, Canada etc.) condusă de Shihan Ken CULSHAW, 7 Dan în Ju Jitsu.

Sportivii Clubului Shin Daito au obținut rezultate foarte bune în competițiile interne (naționale sau zonale) de la primele organizări și până în prezent, precum și alte zeci de medalii în competițiile interne și internaționale, cele mai multe titluri de campion național (11 la număr) avându-le un sportiv al clubului. Până în prezent sportivii au cucerit zeci de titluri de campioni și vicecampioni naționali precum și alte zeci de medalii în competițiile interne.

Prin afilierea clubului la FRAM (Federația Română de Arte Marțiale), sportivii clubului participa la competițiile de Ju Jitsu, organizate în sistem IJJF (Internațional Ju Jitsu Federation), cât și la competițiile de WuShu și Kempo.

Practicanții din cadrul clubului au centuri colorate (kyu-ri) și centuri negre (Dan), iar din punct de vedere sportiv au categoria A cei mai mulți, trei sportivi fiind maeștri emeriți ai sportului.

Am participat la stagii organizate în țară cu mari maeștrii de Arte Martiale (Shihan Shizuya Sato – 9 Dan Ju Jitsu, 8 Dan Judo, Japonia; Shihan Ken Kulshaw – 7 Dan Ju Jitsu, Marea Britanie).

Prezent la Campionatul Balcanic de Ju Jitsu din Serbia (2008) ca Antrenor și Șef de Delegație al Lotului Național de Ju Jitsu, am fost contactat de reprezentanții World Pangration Athlima Federation, iar începând din anul 2009 clubul SHIN DAITO și-a luat angajamentul de a face cunoscut și în România prima arta marțială participantă la Jocurile Olimpice – Pangration – sport olimpic începând cu anul 648 I.E.N., pentru acest obiectiv având sprijinul World Pangration Athlima Federation (W.P.A.F). În acest scop am înființat în 2010 Asociația Română de Pangration Athlima.

În 2012 am primit din partea World Pangration Athlima Federation statutul de antrenor internațional de Pangration Athlima având gradul 7 pangratiatis.

World Pangration Athlima Federation (W.P.A.F) împreună cu International Federation of Pankration (I.F.P.A) sunt singurele organizații recunoscute și sprijinite de Guvernul Grec și de Comitetul Olimpic Grec pentru a face cunoscut Pangration (Pankration) la nivel mondial, iar eu ca președinte al Asociației Române de Pangration Athlima sunt singurul reprezentant al acestora în România.